29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. Yılı kutlamaları Susuz Ortaokulu bahçesinde ve diğer okullarımızın düzenledikleri birbirinden güzel etkinliklerle kutlandı. Kutlamalara Belediye Başkanı Mehmet Selek de katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından Belediye Başkanı Mehmet Selek, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yaptı.

MEHMET SELEK 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KONUŞMA METNİ

“Saygıdeğer Öğretmenler ve Kıymetli Veliler, Yarınımızın ve Cumhuriyetimizin Teminatı Gençler, Sevgili Çocuklar!

Sizlere Cumhuriyetin 96. yıl dönümü kutlamalarına katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Cumhuriyet; Yüce Türk Milletinin tarih boyunca olduğu gibi kurtuluş savaşında da bağımsızlığına, egemenliğine ve hürriyetine sahip çıkmasıdır. Yüce Türk Milletinin emperyalizm ve sömürgeciliğe karşı duruşudur. Cumhuriyet, mazlum ve esaret altındaki milletlere örnek olmak ve cesaret vermektir. Cumhuriyet bir azınlığın veya bir zümrenin değil, içinde cumhurun yani halkın olduğu katılımcılıktır. Cumhuriyet, Atatürk Milliyetçiliğinin de tam karşılığıdır. Yani cumhuriyeti kuran gücün ve halkların Türkün, Kürdün, Laz'ın, Çerkez'in eşit yasalardan yararlanması ve idarede eşit ölçüde temsil edilmesidir. Velhasıl Cumhuriyet; Binlerce yıllık yönetim şekillerinin zirvesidir.

Yüce Türk Milleti geçmişte ve yakın tarihimiz 15 Temmuz’da da olduğu gibi istiklaline, hürriyetine kasteden güçlere vücudunu siper ederek karşılık vermiştir. Gelecekte de bu yüce ve kadir-şinas Türk milleti bunlara boyun eğmeyecektir. Yüce Türk milletinin tek boyun eğeceği güç ve kudret şehitlik ve gazilik gibi makamları bize hediye eden Yüce Allah’tır. Bu doğrultu da Cumhuriyetimizi kuran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Ayrıca dünyanın değişik coğrafyalarında görev yapan Mehmetçiğimize sizler adına buradan selamlıyor, görevlerinde ve yapmış olduğu hizmetlerde başarılar diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı tekrar kutluyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Program öğrencilerimizin şiir okumaları, halk oyunları gösterileri ile devam etti. Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen şiir, kompozisyon ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere Belediye Başkanı Mehmet SELEK tarafından ödülleri verildi. Kutlama programı tören geçişiyle sona erdi.

29-10-2019